Mesterstylist

Amit a képzésről tudnod kell

Mesterstylist képzés

A stylist képzés 13. éve a Werk sikerágazata, a hazai és a nemzetközi divatszakma sikeres stylistjai közül sokan végeztek itt.  A Mesterstylist szak a stylist alapozó képzés folytatása haladó szinten.

A szakmai program célja olyan szakemberek kibocsátása, akik divattervezők, divatszakemberek, reklámfilmesek, fotósok, enteriőrtervezők mellett vagy önállóan szakmai munkatársként magas szinten látják el feladatukat az előkészítés, szervezés és produkciós munka folyamatában. A magyar és nemzetközi filmek, tévéfilmek, filmsorozatok, dokumentumfilmek és videoklipek, divatfotózások mellett színpadi produkciók stylist feladatait látják el önállóan a végzett mesterstylist hallgatók.

Képzésünk unikális, mert a Mesterstylistok első félév év végi vizsgafeladatként kitalálják, megszervezik és leforgatják első fashion videójukat. A Werk Akadémián kívül más hasonló profilú magániskolában erre nincs lehetőség.

A második félévben a képzés végén a feladat egy divatbemutató teljes körű szervezése és lebonyolítása.  A nálunk végzettek teljeskörű ismeretekkel rendelkeznek egy divatbemutató tervezését és létrehozását illetően, a gyakorlatban alkalmazzák a megszerzett tudást: önállóan felkérnek divattervezőt divatbemutató létrehozása céljából, koncepciót találnak ki, helyszínt keresnek, modelleket castingolnak, arculatot terveznek az eseményhez, stábot (sminkes, fodrász, fotós) szerveznek az esemény megvalósításához. Mindehhez azokat a meglévő kapcsolati tőkéjüket használják fel, melyeket a Werk gyakorlati képzése során sikerült megszerezniük.

 Mesterstylist képzésünkön fontosnak tartjuk, hogy végzős stylistjaink a szakma legmélyebb szintjeit is megismerjék és az ott tanultakat alkalmazni tudják, azaz:

  • tudják, hogyan zajlik egy reklámfilm forgatás, milyen feladatok előzik meg, mi a stylist szerepe a forgatás során. Ennek elérésében a  Werk Akadémia egyedülálló módon lehetőséget nyújt mesterstylist képzésben résztvevőnek arra, hogy saját reklámfilm ötletet találjon ki, szervezze meg annak kivitelezését és valósítsa meg különös figyelmet fordítva a reklámfilm styling részére (a technikai háttér, mint kamera, világítás, helyszín, rendező, operatőr, vágó a Werk által biztosítva)
  • teljeskörű ismeretekkel rendelkeznek egy divatbemutató tervezését és létrehozását illetően, a gyakorlatban alkalmazzák a megszerzett tudást: önállóan felkérnek divattervezőt divatbemutató létrehozása céljából, koncepciót találnak ki, helyszínt keresnek, modelleket castingolnak, arculatot terveznek az eseményhez, stábot (sminkes, fodrász, fotós) szerveznek az esemény megvalósításához. Mindehhez azokat a meglévő kapcsolati tőkéjüket használják fel, melyeKEt a Werk gyakorlati képzése során sikerült megszerezniük
  • photoshop és indesign ismeretekkel rendelkeznek, ezért nem okoz gondot számukra divatesemények kreatív arculatát megtervezni és prezentálni, ill. ismerik a kiadványszerkesztés alapvető kritériumait és alkalmazzák azokat
  • a televíziós hírességek öltöztetéséről (televíziós styling) megfelelő ismeretekkel rendelkeznek, képesek elképzeléseiket számítógépes eszközökkel önállóan prezentálni, tudják, hogyan kell bazároldalt és egyéb divatanyagot létrehozni pl. egy magazinban
  • a divatszakma szereplőivel folyamatosan kapcsolatban vannak, a legfrissebb trendeket szem előtt tartják.

A program célcsoportja minimum érettségivel rendelkezik, aki:

  • már eredményesen elvégezte a Werk Akadémia Stylist alapozó programját
  • másik művészeti iskolában végzett hasonló tanulmányokat (pl. OKJ divattervező, stílustanácsadó, stylist képzés másik iskolában) és előzetes tudásszint felmérés (felvételi beszélgetés) alapján bizonyította felkészültségét, és így be tud csatlakozni közvetlenül a 2. évre
A felvételi beszélgetésen saját szakmai portfólió (photoshoppal megmunkált fotók, moodboardok, divatrajzok, kollázstechnika, divatfotók) és az ahhoz tartozó koncepció prezentálása kötelező.

FONTOS: A képzésbe bárki bekapcsolódhat, aki már végzett legalább egy félévet például divat-és stílustervező, textiltervező, jelmeztervező szakon másik művészeti iskolában (Kisképző, KREA, Modart, Jövenker, Modell Divatiskola, Jelky András Ruhaipari Szki, Forrai), vagy már van tapasztalata a stylistkodás területén.

IDŐTARTAM: Több éves hallgatói igénynek megfelelően az oktatás két féléves, félévente 10 hét, heti 1 napon, napi 6 óra 15.30 és 20.30 között.

A képzésről minden további információval áll az érdeklődők rendelkezésére Simon Panni, a szak vezetője: +36 30 835 1975 simonpanni@werk-akademia.hu.

 

 

- Hírlevél -

Ha érdekelnek a képzéseink, híreink, esetleg a különböző eseményeinkről szeretnél értesítést kapni, e-mail címed megadásával feliratkozhatsz a hírlevelünkre!

Név: 
E-mail cím: